Universiteit Leiden

nl en

Patrick van Berlo over uitgelekte incidentrapporten op Nauru

Woensdagavond 11 augustus was Patrick van Berlo te gast in het radioprogramma Met ’t Oog op Morgen van de NOS (NPO Radio 1) om te spreken over uitgelekte incidentrapporten uit het Australisch-Nauruaans detentiecentrum op Nauru. Over dat onderwerp werd hij eveneens geïnterviewd in de Volkskrant van 12 augustus.

In de meer dan 2.000 uitgelekte documenten komen talloze aantijgingen van wantoestanden, misbruik en inadequate leefomstandigheden naar voren. Van Berlo besprak onder meer de juridische en politieke implicaties van de uitgelekte rapporten, de ingewikkelde detentiestructuur waarbij meerdere publieke en private actoren betrokken zijn en de precaire positie van mensenrechten in Australië. Dit onderwerp sluit nauw aan bij het promotieonderzoek dat hij momenteel uitvoert binnen het Instituut voor Strafrecht en Criminologie.

Beluister de radio uitzending van Met 't Oog op Morgen.
Lees het artikel in de Volkskrant. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.