Universiteit Leiden

nl en

Freya Baetens presenteert op de 77e ILA Conferentie in Johannesburg

Tussen 7 en 11 augustus, gaf Freya Baetens drie presentaties op de 77e International Law Association (ILA) Biennial Conference in Johannesburg, Zuid Afrika, met als thema 'International Law and State Practice: Is there a North/South Divide?'

In het kader van haar lidmaatschap van het ILA Committee on the Role of International Law in Sustainable Natural Resource Management for Development (voorgezeten door Prof. Nico Schrijver), gaf Freya Baetens een update over de huidige stand van de onderhandelingen van de EU-vrijhandelsovereenkomsten met betrekking tot het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen, productie- en consumptiepatronen evenals arbeidsnormen.

Ten tweede, presenteerde ze samen met Prof. Cynthia Lichtenstein, het rapport van de Study Group on State insolvency, tijdens een vergadering van het Committee on International Monetary Law, voorgezeten door Sir William Blair.

Ten derde, als rapporteur van de Study Group on Preferential Trade and Investment Agreements (onder voorzitterschap van Prof. Peter-Tobias Stoll en Prof. Andreas Ziegler) stelde ze, samen met haar co-rapporteur, Prof. Cristian Delpiano het eindrapport voor, dat het resultaat van verschillende jaren werk van de Study Group vertegenwoordigt.

Meer informatie over de International Law Association (ILA) kunt u hier vinden. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.