Universiteit Leiden

nl en

Jurriaan Rot ontvangt prijs voor Beste IPA Proefschrift van 2015

De KNAW onderzoeksschool IPA heeft de voormalige LIACS promovendus Jurriaan Rot de prijs toegekend voor Beste IPA Proefschrift 2015. Rots proefschrift behandelt coinductie, een relatief nieuwe wiskunde techniek die het mogelijk maakt om circulaire, ofwel oneindige, datastructuren te beschrijven en daarover eigenschappen te bewijzen.

Vanaf het begin van zijn promotieonderzoek heeft Rot de techniek van coinductie verbeterd, waardoor fundamentele kennis voor meer recent werk beschikbaar kwam. Op basis van zijn publicaties is één van de tot nu toe snelste algoritmen ontwikkeld voor het vaststellen van gelijkheid van toestand in niet-deterministisch systemen.

IPA is het Instituut voor Programmatuurkunde en Algoritmiek, erkend door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Jurriaan Rot voerde zijn onderzoek uit bij het LIACS, in samenwerking met het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam. Hij werd begeleid door Marcello Bonsangue (LIACS), Frank de Boer (LIACS/CWI) en Jan Rutten (CWI). Afgelopen jaar werkte Rot aan de Ecole Normale Supérieure de Lyon en deze week start hij met een tenure track positie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.