Universiteit Leiden

nl en

Masterdag trekt studenten uit alle windstreken

Een jonge vluchteling die iets wil terugdoen voor Nederland, een Griekse die gaat studeren in het land van haar moeder en natuurlijk heel veel Nederlandse bachelors. De bezoekers van de Leidse Masterdag op vrijdag 11 maart waren net zo divers als het opleidingenaanbod.

Eline Stefanou, 21 jaar, Archeologie, Aristotle University (Thessaloniki, Griekenland)

‘Ik ben speciaal voor deze Masterdag naar Nederland gevlogen. Ik heb een Griekse vader en Nederlandse moeder. Vanaf mijn geboorte woon ik op Rhodos, maar Nederland voelt ook als thuis. Van mijn broer die in Leiden studeert hoorde ik enthousiaste verhalen, dus nu ben ik hier. Misschien gek dat een archeologe Griekenland verlaat, maar ik wil een wereldburger worden.’ 

Eline Stefanou

Maaike Vermeulen, 22, Criminologie, Universiteit Leiden

‘Ik wil alle voorlichtingen bijwonen. Als mijn interesse is gewekt ga ik me verder verdiepen door bijvoorbeeld een dagje mee te lopen. Straks ga ik ook nog naar de faculteit Governance and Global Affairs in Den Haag, dus het is een drukke dag. Ik merk tijdens de presentaties dat de combinatie docent-student goed werkt, want dan kun je beide werelden vragen stellen.’

Maaike Vermeulen

Yazan Houide, 25 jaar, Farmacie, Syrian Private University (Damascus, Syrië)

‘Ik ben gevlucht uit Syrië en woon hier nu een jaar. Mijn familie moest ik achterlaten. Ik wil hier graag blijven en werken om iets terug te doen voor Nederland. Tijdens de voorlichting zal ik vragen in welke taal er wordt lesgegeven. Nederlands is moeilijk, maar wel belangrijk voor mij, want ik maak graag contact met de patiënten.’

Yazan Houide

Francisca Gelderman, 24, Life, Science & Technology, Rijksuniversiteit Groningen

‘Ik laat mijn keuze geheel afhangen van de voorlichting. Die van Biomedical Sciences vond ik wel interessant, alleen lag de nadruk voor mij te veel op onderzoek doen. Ik wil juist aan het bed van de patiënt staan, kijken wat die nodig heeft. Misschien dat Vitality and Ageing meer bij me past; daar ga ik zo naartoe.’

Francisca Gelderman

Luuk Rietveld, 21 jaar, Archeologie, Universiteit Leiden

‘Er lopen hier echt grote namen uit de archeologiewereld rond, en je kunt ze gewoon aanspreken! Het masterprogramma klinkt heel tof op papier, maar uiteindelijk moet je het toch allemaal zelf ontdekken. Mijn hart gaat uit naar archeological heritage. Door kennis van je verleden weet je dat je als persoon onderdeel uitmaakt van een lange geschienis.' 

Luuk Rietveld

Lan Le, 21, Farmacie, Universiteit Utrecht

‘Op Facebook zag ik een oproep voor de Masterdag. Mijn doel vandaag was erachter te komen hoe de farmaciemaster is opgebouwd. Dat is gelukt, dus ik ben tevreden. Wat ik fantastisch vind is dat de artsen hier zelf college geven en dat de geneeskundestudenten hier ook rondlopen. Dicht bij het vuur dus!’

Lan Le

(Coen van Beelen, fotografie Marc de Haan)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.