Universiteit Leiden

nl en

Universiteit Leiden helpt milieuhandhaving in Indonesië te verbeteren

De komende twee jaar gaat het Van Vollenhoven Instituut (VVI) in samenwerking met ICEL, the Indonesian Center for Environmental Law in Jakarta, op verschillende fronten werken aan verbeterde milieuhandhaving in Indonesië.

Onderzoekers van VVI en ICEL nemen binnen het project ‘Making Environmental Regulation Work for the People’ de bestaande milieuwetgeving onder de loep en verrichten empirisch onderzoek  bij lokale milieukantoren in twee verschillende regio’s om zo meer zicht te krijgen op de knelpunten in de praktijk. Op basis van dit onderzoek krijgen ambtenaren en NGO’s richtlijnen aangeboden en worden zij getraind hoe effectiever kan worden opgetreden tegen vervuilende industrieën en hoe de overheid kan worden aangespoord zijn rol als handhaver beter te vervullen. Het project volgt op de aanbevelingen die Laure d’Hondt doet in haar socio-legal PhD-onderzoek aan de Leidse Rechtenfaculteit naar milieuhandhaving en de positie van milieuslachtoffers in Indonesië. Het project wordt gefinancierd met middelen uit het Rule of Law fonds van de Nederlandse Ambassade in Jakarta, beheerd door de International Development Law Organisation (IDLO).  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.