Universiteit Leiden

nl en

Dr. Hendrik Muller Prijs voor Carsten de Dreu, hoogleraar Sociale Psychologie van de Organisatie

Per 1 januari 2016 is Carsten de Dreu benoemd als hoogleraar met als leeropdracht de 'Sociale Psychologie van de Organisatie'. Op 14 december 2015 ontvangt De Dreu de 'Dr. Hendrik Muller Prijs' voor de gedrags- en maatschappijwetenschappen van de KNAW.

Dr. Hendrik Muller Prijs voor gehele oeuvre van Carsten de Dreu

De Dreu doet onder meer onderzoek naar samenwerking en conflicthantering binnen groepen, en naar creativiteit en innovatie. Zijn onderzoek sluit perfect aan bij het bestaande onderzoeksprogramma van de sectie Sociale- en Organisatiepsychologie, dat beschreven wordt als 'social decision making'. Van recente aard is zijn onderzoek naar de neurobiologische basis van intergroepscompetitie en conflict. Onlangs werd bekend dat Carsten de Dreu de 'Dr. Hendrik Muller Prijs' voor de gedrags- en maatschappijwetenschappen ontvangt van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), uit te reiken op 14 december. Hij krijgt de prijs voor zijn gehele oeuvre.

Integratie van sociale, organisatie- en economische psychologie

Eerder versterkte de sectie Sociale en Organisatiepsychologie de aandacht voor de psychologische basis van economische beslissingen, met de aanstelling van prof. Wilco van Dijk als bijzonder hoogleraar op de Nibud-leerstoel 'Psychological Determinants of Economic Decision Making'. De aanstelling van de Dreu past bij deze koers, en zorgt voor een nog verdere integratie van de onderzoeksgebieden van de sociale, organisatie- en economische psychologie. De Dreu is de opvolger van hoogleraar Naomi Ellemers.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.