Universiteit Leiden

nl en

2 november: Lezing Lamberto Zannier over Europese veiligheid

Lamberto Zannier, Secretaris Generaal van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), gaf een lezing met de titel: ‘The OSCE, a bridge between East and West and a platform for dialogue on European security’.

Lamberto Zannier

Lamberto Zannier is sinds 1 juli 2011 Secretaris Generaal van de OVSE.

Zannier is van oorsprong een Italiaanse diplomaat. Van juni 2008 tot juni 2011 was hij namens de Verenigde Naties speciaal gezant voor Kosovo en gaf hij leiding aan de Missie van de Verenigde Naties voor Interimbestuur in Kosovo (UNMIK). In de periode tussen 2002 en 2006 was hij directeur van het Conflictpreventiecentrum van de OVSE.

OVSE

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) is een organisatie die de samenwerking tussen haar vijfenvijftig lidstaten op militair, economisch en humanitair gebied wil bevorderen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.