Universiteit Leiden

nl en

2 november: Lezing Lamberto Zannier over Europese veiligheid

Lamberto Zannier, Secretary General of the Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE), gave a lecture on ‘The OSCE, a bridge between East and West and a platform for dialogue on European security’

Only invites and students of Leiden University could attend this lecture.

Lamberto Zannier

Lamberto Zannier is sinds 1 juli 2011 Secretaris Generaal van de OVSE.

Zannier is van oorsprong een Italiaanse diplomaat. Van juni 2008 tot juni 2011 was hij namens de Verenigde Naties speciaal gezant voor Kosovo en gaf hij leiding aan de Missie van de Verenigde Naties voor Interimbestuur in Kosovo (UNMIK). In de periode tussen 2002 en 2006 was hij directeur van het Conflictpreventiecentrum van de OVSE.

 

OVSE

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) is een organisatie die de samenwerking tussen haar vijfenvijftig lidstaten op militair, economisch en humanitair gebied wil bevorderen.

This website uses cookies.  More information.