Universiteit Leiden

nl en

Record aantal wiskundestudenten dit jaar

Het aantal wiskundestudenten in het hoger onderwijs neemt spectaculair toe. Dit jaar stijgt de instroom tot boven de 1000 nieuwe studenten nationaal. Dit is een vervijfvoudiging ten opzichte van het aantal studenten dat zich in 2002 voor een studie wiskunde inschreef.

Het Platform Wiskunde Nederland (PWN) schrijft de hoge stijging toe aan de toenemende relevantie van wiskunde in de maatschappij en de hoge baankansen in het veld. Lees meer op platformwiskunde.nl. Van deze 1000 nieuwe studenten hebben maar liefst 86 eerstejaars bachelor studenten zich dit jaar ingeschreven voor de opleiding Wiskunde aan de Universiteit Leiden. Ook voor het Mathematisch Instituut is dit een recordaantal!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.