Universiteit Leiden

nl en

Gratis online cursus Taalwetenschap: Miracles of Human Language

Taal is een beetje als een mobiele telefoon. We gebruiken het de hele tijd, maar eigenlijk weten we helemaal niet zo goed hoe het nou precies werkt. Waar zit taal eigenlijk in ons hoofd? Hebben alle mensen taal? Deze en vele andere vragen worden beantwoord door professor Marc van Oostendorp in de MOOC Miracles of Human Language: an Introduction to Linguistics, vanaf 26 oktober te volgen op Coursera.

Introductiecursus

Miracles of Human Language: an Introduction to Linguistics is een introductiecursus taalwetenschap, die zich vooral richt op twee aspecten: bouwstenen en diversiteit. Er wordt gekeken naar de manier waarop taal is opgebouwd uit zinnen, woorden en klanken. Daarnaast kijken we naar hoe taal werkt in ons brein. We bestuderen niet alleen het Nederlands of het Engels, maar pakken uit met allerlei verschillende talen. Van Hixkaryana tot Abruzzese, van Mandarijn Chinees tot Fins, van Mising tot Japans. 

In het kort: wat moet je weten?

  • Startdatum van de MOOC: 26 oktober 2015 (maar je kunt ook later starten!)
  • Duur van de cursus: 6 weken
  • Kosten: gratis
  • Inschrijven: www.coursera.org

Gratis en wereldwijd

De cursus wordt gegeven als zogeheten ‘MOOC’ , een ‘Massive Open Online Course’. Dit betekent dat Miracles of Human Language wereldwijd voor iedereen gratis toegankelijk is. Dit is de tweede keer dat de cursus wordt gegeven, vorig jaar schreven meer dan 40.000 mensen zich in voor Van Oostendorp’s weblectures over taalwetenschap. De deelnemers worden gedurende zes weken ondergedompeld in de wonderen van de taal met kernachtige colleges, Socratische discussies, en interviews met wereldberoemde taalkundigen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.