Universiteit Leiden

nl en

Rodrigo Cárcamo verdient de Dissertatieprijs

De winnaar van de Dissertatieprijs 2012-2014 is Rodrigo Cárcamo met zijn proefschrift 'Childcare in Chile. The role of ethnicity and socioeconomic inequalities.' Het proefschrift geeft een historisch overzicht van opvoeden en opgroeien in Chili en beschrijft een serie empirische studies die in Chili werden uitgevoerd.

Dissertatieprijs 2012-2014

De prijs voor de beste dissertatie wordt eenmaal per drie jaar binnen het Instituut Pedagogische Wetenschappen uitgereikt. Het moet gaan om een dissertatie waarbij een van de instituutshoogleraren als (mede-)promotor is opgetreden en die heeft plaatsgevonden in Leiden.

Gedurfde studies

De studies van Rodrigo Cárcamo waren gedurfd. "Niet alleen is de onderzoekinfrastructuur daar minder comfortabel dan hier, en liggen de spelkamers en het materiaal niet voor het oprapen, maar bovendien schuwde de kandidaat niet om de validiteit te onderzoeken van een instrument dat in Chili standaard gebruikt wordt in het primaire gezondheidssysteem als het kind 4 en 12 maanden oud is - vergelijkbaar met de ons vertrouwde consultatiebureaubezoeken. Bij honderdduizenden kinderen afgenomen, maar nog niet op haar merites getoetst was de Massie-Campbell Scale of Mother-Infant Attachment Indicators During Stress. Er is lef voor nodig om zo’n instrument onder een kritische loep te nemen, en Rodrigo had die lef.", aldus het juryrapport

Lees de samenvatting van 'Childcare in Chile: The Role of Ethnicity and Socioeconomic Inequalities’

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.