Universiteit Leiden

nl en

Femmie Juffer wint Prijs Maatschappelijke Dienstverlening

Femmie Juffer heeft met haar allesomvattende onderzoek naar adoptie en pleegzorg op een positieve manier invloed uitgeoefend op o.a. complexe rechterlijke uitspraken binnen de Nederlandse rechtsstaat. Vanwege deze maatschappelijke impact verdient prof. dr. Femmie Juffer de Prijs Maatschappelijke Dienstverlening 2011-2014.

Maatschappelijke verdiensten

Femmie Juffer heeft haar bevindingen van wetenschappelijk onderzoek vertaald naar de praktijk van adoptie, pleegzorg en de preventie van gehechtheids- en gedragsproblemen. Zij onderhoudt intensief contact met de doelgroepen van haar onderzoek, zoals haar actieve rol in veel maatschappelijke adviesraden en denktanks laat zien: het Adoptie Driehoek Onderzoeks Centrum, redactie Mobiel, tijdschrift voor pleegzorg, het Expertisenetwerk Pleegzorg en de parlementaire commissie over adoptie, e.d.

De afgelopen 4 jaar gaf zij bovendien meer dan 40 lezingen voor een breed publiek van professionals en andere betrokkenen. Daarnaast heeft zij talloze vakpublicaties verzorgd in populairwetenschappelijke tijdschriften en boeken. Haar publicaties worden in de praktijk goed ontvangen vanwege haar concrete suggesties ter verbetering van de opvoedingspraktijk.

Lees meer over de maatschappelijke verdiensten van Femmie Juffer

Over de Prijs Maatschappelijke Dienstverlening

Eens per vier jaar wordt binnen het Instituut Pedagogische Wetenschappen de Prijs Maatschappelijke Dienstverlening uitgereikt aan een medewerker of een groep medewerkers, die intensief contact heeft onderhouden met doelgroepen van onderzoek en de bevindingen van het wetenschappelijk onderzoek heeft vertaald naar de maatschappij.

De prijs bestaat uit een trofee en een bedrag van €1000,-. Het is de bedoeling dat het geld wordt gebruikt voor verdere onderzoeksprestaties of andere aan het werk gerelateerde werkzaamheden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.