Universiteit Leiden

nl en

Proefschrift Kavita Ziemann op shortlist voor Jaarprijs NKWP/VWP

'Democratic Reforms and Legitimacy in Established Western Democracies', het proefschrift van de Leidse politicoloog Kavita Ziemann, is genomineerd voor de Jaarprijs Politicologie.

Ziemann, tegenwoordig werkzaam voor het advies- en onderzoeksbureau HiiL, promoveerde op 17 september 2014 bij Professor Rudy Andeweg. Haar promotie-onderzoek betrof hervormingen in het democratische stelsel van westerse landen gedurende de afgelopen twee decennia. Zij bestudeerde de aard en de oorzaken van deze hervormingen en behandelde de vraag in hoeverre deze hebben bijgedragen aan de democratische legitimiteit.

 

De Jaarprijs Politicologie wordt uitgereikt door de Nederlandse Kring voor de Wetenschap der Politiek (KNWP; Nederland) en de Vereniging voor Politieke Wetenschappen (VPW; BelgiĆ«). Criteria voor toekenning van de prijs zijn de wetenschappelijke kwaliteit in theoretisch en methodologisch opzicht, de gerichtheid op de praktijk van de politiek en de redactionele vormgeving.

De winnaar van de Jaarprijs zal bekend worden gemaakt tijdens het Politicologenetmaal. Dat vindt dit jaar plaats in Maastricht, op 11 en 12 juni 2015.

Verder lezen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.