Universiteit Leiden

nl en

Marlou Schrover benoemd tot hoogleraar Economische en Sociale Geschiedenis

Marlou Schrover is op 1 maart Leo Lucassen opgevolgd als hoogleraar Economische en Sociale Geschiedenis.

Marlou Schrover

Marlou Schrover studeerde Journalistiek en Economische en Sociale Geschiedenis in Utrecht, waar ze ook promoveerde. In 2003 kwam zij naar Leiden. In 2010 werd zij benoemd tot persoonlijk hoogleraar Migratiegeschiedenis. Nu stapt zij dus over naar de leerstoel Economische en Sociale Geschiedenis.

Migratie

Schrover heeft een bijzondere interesse in migratie. Zij verwierf onder meer een VICI-subsidie van de NWO voor een onderzoek naar de verschillen tussen mannen en vrouwen bij de naoorlogse migratie naar Nederland. Daarnaast is Schrover hoofdredacteur van The Journal of Migration History en co-editor van de vijfdelige Encyclopedia of Global Human Migration. Zij publiceerde onder meer The Language of Inclusion and Exclusion in Immigration and Integration (met Willem Schinkel), Gender, Migration and Categorisation: Making Distinctions Between Migrants in Western Countries 1945-2010 (met Deirdre Moloney) en Gender, Migration and the Public Sphere 1850-2005 (met Eileen J. Yeo).

Schrover heeft talrijke  boeken en artikelen gepubliceerd over onder andere migratie, de voedselindustrie, ondernemerschap, demografie, etniciteit en gender.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.