Universiteit Leiden

nl en

Vanuit Milaan, Berlijn of Amsterdam op zoek naar een master in Leiden

Waarom kies je voor een master in Leiden? We vroegen het een paar van de bezoekers die op 10 oktober naar de Masterdag van W&N kwamen – soms van ver. Ze luisterden naar presentaties, bezochten de infomarkt, bekeken het gebouw. Ze wilden vooral vragen stellen, sfeer proeven en van studenten en docenten persoonlijk horen hoe de master écht is. Portretten van een aantal bezoekers van de mastervoorlichting bij Science.

Alberto, uit Milaan, Media Technology

‘Een vriend van mij doet hier al een master. Ik logeer nu bij hem en bezoek deze masterdag, omdat ik in Leiden Media Technology wil gaan doen, een unieke opleiding die veel disciplines die ik interessant vind, combineert. Ik wil ontdekken hoe de campus hier werkt, want ‘t is heel anders dan in Italië, weet ik al. Ik ontdek net dat de studieadviseur van Computer Science een Italiaan is, dus dat is makkelijk vragen stellen!’

Martijn, uit Leiden, Biology

‘Na 12 jaar werken ben ik pas HBO gaan doen, en dat gaat zo lekker, dat ik wel door wil naar een master straks. Ik studeer biologie en medisch laboratoriumonderzoek aan de HBO in Leiden en wil graag ook in Leiden een master Evolutiebiologie of Genetica gaan doen. Ik ga eens luisteren wat ze daarover te vertellen hebben.’

Iris, Rody, Bas en Thijs uit Leiden, Industrial Ecology

‘We zijn nu derdejaars in Leiden, en kennen elkaar van de minor Sustainable Development. We doen verschillende studies (Biologie, Culturele Antropologie en International Studies) en we overwegen nu alle vier de master Industrial Ecology. Dus we gaan studente Emke eens vragen hoe dat haar bevalt.’

Jornt, uit Groningen, Bio-Pharmaceutical Sciences

‘Ik heb vorige week mijn bachelordiploma gekregen in Groningen, ga nu een paar maanden reizen in Australië en wil dan in februari beginnen met een master hier in Leiden. Ik heb ook naar Utrecht gekeken, maar Leiden is meer gericht op toepassing en dat vind ik interessant. Net als een mogelijke combinatie met Science Based Business.’

Mimi, uit Leiden, Life Science and Technology

‘Ik doe nu een bachelor LST in Leiden en Delft en die bevalt prima. De opleiding is goed georganiseerd en ze luisteren goed naar studenten. De Leidse onderwerpen vind ik leuker, dus ik ga hier mijn master doen. Ik heb ook wel gekeken naar Amsterdam, en naar Biofarmaceutische wetenschappen, maar t blijft toch LST!’

José, uit Leiden, Biomedical Sciences Management

‘Ik studeer al Biomedische wetenschappen in Leiden, en kom naar de masterdag om ervaringen van studenten te horen en docenten te spreken. Ik ben naar een presentatie van het Leiden Leadership Program geweest, en ga zo naar een van Science Based Business, want ik wil research en management combineren in mijn master.’

Marjolein, uit Amsterdam, Bio-Pharmaceutical Sciences

‘Na mijn bachelor Medische Natuurwetenschappen aan de VU wil ik overstappen naar een master Bio-Pharmaceutical Sciences in Leiden. Ik doe nu al een minor in die richting, en die kant wil ik echt uit. In mijn master wil ik graag naar Scandinavië, en Leiden heeft daar goede contacten heb ik net gehoord.’ 

Zie ook:

Alle masteropleidingen van Universiteit Leiden

De volgende masterdag is op 6 februari 2015

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.