Universiteit Leiden

nl en

Scriptieprijs voor Lieke Kools

Lieke Kools, PhD candidate bij de afdeling economie, heeft een prijs ontvangen voor haar master scriptie.

De  master thesis award wordt elk jaar uitgereikt door de faculteit economie en bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen aan een student die zijn of haar masterscriptie met een 9 of hoger af heeft gesloten. 

Voor haar scriptie deed Lieke Kools, in samenwerking met TNO, onderzoek naar het belang van meer accurate data voor het oplossen van planningsproblemen in decentrale energievoorziening. Hiervoor heeft ze een wiskundig model ontwikkeld dat rekening houdt met onzekerheid in de productie door duurzame energiebronnen. De jury benadrukte dat de diepte van de analyse en een kritische denkhouding hebben geleid tot erg interessante resultaten voor de optimale planning van decentrale energie. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.