Universiteit Leiden

nl en

29 september: Rommert Casimir's geboortedag

Rommert Casimir was de eerste hoogleraar Pedagogische Wetenschappen in Nederland: van 1918 tot 1947 bekleedde hij zijn leerstoel aan de toenmalige Rijksuniversiteit Leiden. Hij zag het als zijn missie het leven van kinderen te verbeteren. Het is precies 137 jaar geleden dat Rommert Casimir geboren is.

Rommert Casimir was ervan overtuigd dat de ontwikkeling van kinderen verankerd ligt in hun alledaagse ervaringen, in hun onderlinge interacties en in hun omgang met ouders en docenten.

Empirsch bewijs

Als gedragswetenschapper begreep hij het belang van het vinden van empirisch bewijs. Hij beschouwde het gezin, de school en leeftijdsgenoten als de belangrijkste context voor de ontwikkeling van kinderen.

Lees meer over Rommert Casimir (English)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.