Universiteit Leiden

nl en

Moritz Jezze ontvangt een Veni-financiering voor zijn onderzoeksplan

14 veelbelovende Leidse onderzoekers kunnen de komende jaren hun onderzoeksplan realiseren dankzij een Veni-financiering van NWO. Moritz Jesse (Europees Recht) is een van hen.

The ‘others’ amongst ‘us’: Western societies, ‘otherness’ and the law 

Hoe moeten westerse maatschappijen met toenemende diversiteit door migratie omgaan en hoe moeten wetten worden gemaakt die in de nieuwe realiteit beter werken? In dit project zal worden onderzocht hoe vooroordelen tot wetgeving hebben geleid die verschillen tussen minderheid en meerderheid groter in plaats van kleiner hebben gemaakt en hoe dit in de toekomst verhinderd kan worden.

 

 

Veni

Een Veni-financiering is een van de persoonsgebonden financieringsvormen van NWO om wetenschappelijk talent te bevorderen. Een Veni biedt onderzoekers een belangrijke stap in hun wetenschappelijke carrière. De wetenschappers doen onderzoek naar een breed scala aan onderwerpen, met een bedrag van maximaal 250.000 euro. Zij gebruiken de Veni-toekenning hoofdzakelijk als salaris tijdens de onderzoeksperiode van drie jaar en schaffen specifieke apparatuur aan als dat nodig is. De Veni maakt onderdeel uit van NWO’s Vernieuwingsimpuls; Veni, Vidi en Vici, gericht op de verschillende carrièrefasen van wetenschappers.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.