Universiteit Leiden

nl en

Vier Leidse vakgebieden in top 30 QS World University Rankings, vakgebied farmacie in top 20

Vier Leidse vakgebieden staan in de top 30 van de QS World University Rankings die 26 februari uitkwam. Het betreft de vakgebieden farmacie, rechten, linguïstiek en geschiedenis & archeologie. De ranglijst is gebaseerd op wetenschappelijke reputatie, citaties en werkgeversimago

Top 200

Het internationale onderwijsbureau QS stelt jaarlijks op 30 vakgebieden een top 200 samen van de beste universiteiten ter wereld. Leiden haalt een 20e plaats binnen het vakgebied Farmacie, waarbinnen in Leiden onderzoek wordt gedaan naar geneesmiddelen en de opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen (verbonden aan het Leiden Academic Centre for Drug Research in de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen) wordt gegeven. De Universiteit Leiden is hiermee de enige Nederlandse universiteit in dit vakgebied met een plaats in de top 100. Ook de Leidse vakgebieden rechten (23), linguïstiek (26) geschiedenis & archeologie (28) scoren goed en staan in de top 30. Politicologie & internationale studies nestelde zich op de 34e en medicijnen op de 36e plaats.

Overige Leidse vakgebieden in top 50 – 100:

  • biologische wetenschappen
  • communicatie- en mediastudies
  • filosofie
  • moderne talen
  • natuurkunde & astronomie
  • psychologie
  • scheikunde 

QS publiceert jaarlijks ook de QS World University Rankings waarin de universiteiten een overall beoordeling krijgen. In 2013 bezette Leiden de 74e plaats en was daarmee de tweede Nederlandse universiteit in deze ranglijst. Dit najaar verschijnt de volgende editie.

Zie ook

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.