Universiteit Leiden

nl en

Bert Mooiman receives NWO doctoral scholarship

Op 20 december 2013 werd bekend dat 37 docenten promotieonderzoek gaan doen met financiering via de Promotiebeurs van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Eén van de docenten die de promotiebeurs kreeg toegekend, is theoriedocent Bert Mooiman van het Koninklijk Conservatorium.

Op 20 december 2013 werd bekend dat 37 docenten promotieonderzoek gaan doen met financiering via de Promotiebeurs van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Met de Promotiebeurs kunnen leraren naast hun aanstelling promotieonderzoek doen dat resulteert in een proefschrift. Geselecteerde leraren worden vier jaar lang voor max. 0,4 fte vrijgesteld, met behoud van salaris. De NWO zorgt voor de uitvoering van de Promotiebeurs.

Eén van de docenten die de promotiebeurs kreeg toegekend, is theoriedocent Bert Mooiman van het Koninklijk Conservatorium. Zijn onderzoek heet 'Improvisation in 19th century music', en behandelt het volgende: ‘De moderne manier van uitvoeren van klassieke muziek houdt nauwelijks rekening met het gegeven dat er in veel muziek van voorbije eeuwen werd geïmproviseerd. Dit onderzoek richt zich op de oorspronkelijke rol van improvisatie in de muziek van de 19 e eeuw, en op de betekenis hiervan voor de uitvoeringspraktijk.’

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.