Universiteit Leiden

nl en

Piet Hein van der Graaf nieuwe wetenschappelijk directeur LACDR

Dr. Piet Hein van der Graaf (1965) wordt per 1 april 2013 de nieuwe wetenschappelijk directeur van het Leiden Academic Center for Drug Research (LACDR) van de Universiteit Leiden. Van der Graaf werkt sinds 1 september 2012 als deeltijdhoogleraar Systeemfarmacologie bij het LACDR, zijn oratie is op 27 mei 2013.

Piet Hein van der Graaf studeerde in 1990 af in de Farmacie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het jaar daarna behaalde hij daar ook het apothekersexamen. In 1994 promoveerde hij bij Nobelprijs winnaar Sir James Black aan de Kings College School of Medicine and Dentistry in Londen (UK). Na postdoc periodes bij de Erasmus Universiteit Rotterdam en Synthėlabo Recherche in Parijs was hij van 1996 tot 2000 KNAW onderzoeker bij het LACDR waar hij in de groep van professor Breimer en professor Danhof werkte aan de ontwikkeling van PKPD modellen. Daarna vertrok hij met zijn gezin naar Sandwich (UK) waar hij carrière maakte bij Pfizer Global Research & Development. In 2010 werd hij daar benoemd tot Senior Director Pharmacometrics en Global Clinical Pharmacology. Hij geldt als een internationaal expert in kwantitatieve farmacologie en als een van de pioniers in PKPD modelling met meer dan 75 wetenschappelijke artikelen in dit terrein op zijn naam en verscheidene patenten op het terrein van target discovery. Hij werd onlangs benoemd tot Fellow van de British Pharmacological Society en is hoofdredacteur van CPT: Pharmacometrics & Systems Pharmacology. Piet Hein van der Graaf is getrouwd en vader van drie dochters. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.