Universiteit Leiden

nl en

VENI-subsidie voor Miko Flohr

NWO heeft Miko Flohr, dia vanaf april 2013 bij het Instituut werkzaam zal zijn, een VENI-subsidie toegekend voor zijn onderzoek naar commerciele revoluties in het oude Rome.

Van markt tot winkel

Veelbelovende, pas gepromoveerde onderzoekers kunnen de komende drie jaar hun wetenschappelijke ideeën verder uitwerken dankzij een Veni van NWO en Miko Flohr is een van hen. Een Veni-financiering bedraagt maximaal 250.000 euro en is één van de persoonsgebonden financieringsvormen van NWO om wetenschappelijk talent te stimuleren. 

Het onderzoek van Flohr zal zich richten op commerciële revolutie in het oude Rome. Een belangrijke ontwikkeling in de Romeinse tijd is de opkomst van de winkel. Eerder werden alledaagse producten vooral op markten verhandeld, maar in Rome ontstaan zelfs de eerste winkelcentra. Dit onderzoek bekijkt hoe deze ontwikkeling Romeinse steden radicaal veranderde.

NWO Vernieuwingsimpuls

Veni maakt onderdeel uit van de prestigieuze Vernieuwingsimpuls van NWO, bestaande uit Veni, Vidi en Vici. Hiermee biedt NWO wetenschappers in verschillende stadia binnen hun carrière de mogelijkheid om grensverleggend onderzoek te doen. Veni-kandidaten zijn maximaal drie jaar geleden gepromoveerd. Ze zijn vrij om hun onderzoeksonderwerp te kiezen. Dit leidt dan ook vaak tot nieuwsgierigheidsgedreven en vernieuwend onderzoek. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.