Universiteit Leiden

nl en

Carel Stolker volgt Paul van der Heijden op als rector magnificus en voorzitter Universiteit Leiden

Prof.mr.dr. C.J.J.M. Stolker wordt de nieuwe rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden. De overdracht vindt plaats op 8 februari 2013 tijdens de 438e Dies Natalis van de universiteit.

Gedreven bestuurder

Carel Stolker

De Raad van Toezicht is tot de benoeming overgegaan na consultatie van de Raad van Decanen, de Universiteitsraad en het College van Bestuur. Op de voordracht is unaniem positief gereageerd. 
Voorzitter van de Raad van Toezicht, dr. Nout Wellink, is verheugd over de benoeming: ‘Carel Stolker is een academicus pur sang met een brede ervaring op het gebied van onderwijs en onderzoek. Een gedreven bestuurder die zeer goed is ingevoerd in de Leidse universiteit. Hij zal uitstekend in staat zijn om de ingeslagen koers van de universiteit als onderzoeksintensieve, internationaal gerespecteerde universiteit verder uit te bouwen.’

Verschillende functies

Carel Stolker (1954) is hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit Leiden, waar hij ook studeerde, en promoveerde op een gezondheidsrechtelijk onderwerp. Van januari 2005 tot september 2011 was Stolker decaan van de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Carel Stolker vervult verschillende wetenschappelijke, bestuurlijke en beleidsmatige functies. Hij is onder meer raadsheer- en rechter-plaatsvervanger en dit jaar werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen. Op dit moment werkt hij aan het boek Rediscovering Law School – Views of a Former Law Dean.

Verbondenheid

Stolker over zijn benoeming: ‘De Leidse combinatie van het rectoraat en het voorzitterschap College van Bestuur vind ik heel verstandig. Het is een ongelooflijk voorrecht om in deze nieuwe rol mijn verbondenheid met deze prachtige universiteit, met haar studenten, medewerkers en alumni, te mogen voortzetten.’ Stolker is gehuwd, woont in Leiden en heeft drie dochters.

Samenstelling College

Het College van Bestuur van de Universiteit Leiden zal met ingang van 8 februari 2013 als volgt zijn samengesteld: 

  • Prof.mr. Carel Stolker, rector magnificus en voorzitter
  • Drs. Willem te Beest, vice-voorzitter
  • Prof.dr. Simone Buitendijk, vice-rector magnificus

(5 juli 2012)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.