Universiteit Leiden

nl en

Plastic panda’s van Bas Haring

Het nieuwe boek Plastic panda’s van de hand van Bas Haring werd op 9 november gepresenteerd. In dit boek gaat hij op zoek naar de waarde van natuur en haar diversiteit en vraagt hij zich af wat de waarde en betekenis van ‘soorten’ is. Een gevoelig onderwerp.

Boekomslag Plastic panda’s

Waarde van de natuur

De natuur verdwijnt. Soorten sterven uit en iedere tien seconden wordt een stuk regenwoud ter grootte van een voetbalveld omgekapt. Dat voelt als een ramp, maar is het dat ook? Kan een wereld met slechts parken en landbouw bestaan? En zou het er plezierig zijn? Dit boek is een zoektocht naar de waarde van de natuur en haar verscheidenheid. Een realistisch maar ook optimistisch boek. Er verdwijnt van alles, er komt ook wat voor terug: gras tussen de stoeptegels en plastic speelgoedpanda’s. Bij dit boek is een gratis app waarmee diverse teksten te beluisteren zijn en foto’s en interactieve illustraties bekeken kunnen worden. Verken het begrip natuur in Nederland…

Boek

Plastic panda’s 
ISBN 978 90 388 9467 6 
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar   
Prijs: €19,95

Links

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.