Universiteit Leiden

nl en

10-jarige bij iPhone-cursus

De 10-jarige Puck Meerburg heeft deelgenomen aan de iPhone programmeercursus die door masterstudenten Media Technology werd ontwikkeld en in april met twee ondersteunende bijeenkomsten gratis is aangeboden. Vader Erik Meerburg mailde met de organisatie alvorens zijn zoon zich aanmeldde: mocht dat wel, een jongetje van tien? Het mocht.

Meerburg mailde dat Puck autodidact is op programmeergebied maar snapt hoe programmeren werkt, hoe de syntax van verschillende talen is en hoe je tooltjes schrijft. ‘Afgelopen januari verraste hij mij met een programmaatje voor mijn mobiele telefoon - geen iPhone’, aldus de vader van het bijdehante knulletje, ‘waarmee ik rechtstreeks zijn blog kan lezen. En vorig jaar heeft hij een prijsvraag voor middelbare scholieren gewonnen met het zelf maken van een mashup op Bingmaps. De site Puckipedia bestaat nog. 

Puck had dus geen iPhone maar een recente iMac en bijbehorende developertools. Zijn medecursisten vonden de aanwezigheid van Puck grappig, er werd over hem getwitterd tijdens de sessies. Puck heeft nu zijn eigen app TafelTrainer in de App Store staan.  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.