Universiteit Leiden

nl en

Leiden University Excellence Scholarships (LexS)

De Universiteit Leiden heeft een beurzenstelsel ingesteld voor excellente buitenlandse studenten van buiten de EER (de EU plus IJsland, Noorwegen en Lichtenstein) die hier een masteropleiding komen volgen: het Leiden University Excellence Scholarships Programme (LExS).

De eerste tachtig beurzen zijn voor dit academisch jaar toegekend. Ze zijn er in vijf categorieën: platinum, gold, silver, bronze en ivory. De hoogste beurs (platinum) bedraagt het volledige collegegeld minus het wettelijk collegegeld plus € 10.000 voor de kosten van levensonderhoud, de laagste beurs (ivory) bedraagt 25% van het collegegeld.

De vijf excellente studenten die een platinumbeurs hebben gekregen, horen tot de beste 10% van hun opleiding:

  • Svetlana Kharchenkova, Rusland, Chinese Studies
  • Mohammad Mehdi Lame’e, Iran, Astronomy
  • Alexandra Nikolayevna, Rusland, Public Administration
  • Evgeniya Gutova, Rusland, Linguistics - structures and variation in the languages of the world (researchmaster)
  • E.N. Yenkong Pangmashi, Kameroen, African Studies (research master)
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.