Universiteit Leiden

nl en

Yanell Braumuller

Promovendus

Naam
Y.U. Braumuller MSc
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
y.u.braumuller@biology.leidenuniv.nl

Ik ben erg geïnteresseerd in het reconstrueren van oeroude ecosystemen en het bestuderen hoe veranderingen in de omgeving leiden tot migratie en evolutie. Het onderzoeken van oeroude ecosystemen kan ons handvatten bieden voor het aanpakken van onze eigen biodiversiteitscrises.

Meer informatie over Yanell Braumuller

Sommige wetenschappers denken dat de eerste, aapachtige voorouders van de mens ontstaan zijn in Europa. Om naar Afrika te migreren, moesten de Europese hominiden de savanne-achtige omstandigheden van Anatolië (Turkije) zien te overleven. Was er een migratieroute aanwezig door Anatolië? Of was er een barrière die migratie onmogelijk maakte?

Door de oeromgeving van Eurazië te reconstrueren hoop ik te ontdekken of er een mogelijkheid was dat onze oudste, aapachtige voorouders zijn ontstaan in Europa, voordat zei naar Afrika trokken – om te evolueren in de moderne mens en mensapen.

Beurzen en prijzen

Mozaïek 2.0 2021-2022

Korte biografie

Geboren en getogen in Rotterdam. Gymnasium afgemaakt te Dalton Lyceum Barendrecht. Biologie gestudeerd te Universiteit Leiden (BSc & MSc). Passie voor educatie en wetenschapscommunicatie. Actief in het onderwijs als Biologiedocent (VO) aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Betrokken bij een project dat workshops geeft aan (kansarme) kinderen. Actief in verscheidene muzikale projecten.

 

Promovendus

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Instituut Biologie Leiden
  • IBL Microbial Sciences

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.