Universiteit Leiden

nl en

Susanne Kamerling

Associate Fellow

Naam
S. Kamerling MSc
Telefoon
+31 70 800 9506
E-mail
s.kamerling@fgga.leidenuniv.nl

Susanne Kamerling is Associate Fellow bij het Institute for Security and Global Affairs (ISGA) en senior onderzoeker/ adviseur bij het Asia Pacific Research and Advice Network (#APRAN), dat in opdracht werkt voor de Europese Dienst voor Extern Optreden (EDEO) en de Europese Commissie.

Meer informatie over Susanne Kamerling

Susanne Kamerling is Associate Fellow bij het Institute for Security and Global Affairs (ISGA) en senior onderzoeker/ adviseur bij het Asia Pacific Research and Advice Network (#APRAN), dat in opdracht werkt voor de Europese Dienst voor Extern Optreden (EDEO) en de Europese Commissie. Als senior onderzoeker/ adviseur en onderzoeksmanager heeft ze tevens onderzoek uitgevoerd in opdracht van o.a. het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken, de “Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit” (GIZ), Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS), en voor de EU-gefinancierde projecten “Enhancing Security Cooperation in and with Asia” (ESIWA), “Advancing the EU’s Role in Multilateral Fora in Asia” (MULTIFORA) en de EU-Asia Knowledge Hub. 

Voordat ze bij de Universiteit Leiden kwam werken, was ze docent bij de afdeling Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie (IBIO) en PhD-onderzoeker bij het Centre for East Asia Studies Groningen (CEASG) van de Rijksuniversiteit Groningen (2012-2018). In die context was ze visiting fellow bij Tsinghua University, Beijing in 2015 en bij het Institute for Defence Studies and Analyses (IDSA), New Delhi, in 2016. Tussen 2007 en 2012 werkte ze als training en research fellow en plaatsvervangend hoofd van het Conflict and Security Programme, en als fellow bij het Clingendael Asia Programme. Ze is lid van de Editorial Board van de  Clingendael Spectator, en lid van het Europe India Research and Dialogue Network (EIRDN).

Haar onderzoeksinteresses richten zich op internationale betrekkingen en veiligheidsvraagstukken, geopolitieke dynamiek in de Indo-Pacific regio, specifiek in relatie tot het buitenlandse veiligheidsbeleid van China en India, EU-Azië relaties, veiligheidsmechanismen, maritieme veiligheid en de rol van de EU als veiligheidsactor. Ze heeft een achtergrond in politicologie/ internationale betrekkingen, internationale ontwikkelingsstudies/ Azië en conflictstudies aan de Universiteit van Amsterdam en SciencesPo, Parijs.

Associate Fellow

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Institute of Security and Global Affairs
  • War, Peace and Justice

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Contact

  • Asia Pacific Research and Advice Network (APRAN) Onderzoek/ advies
  • Universiteit Groningen PhD
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.