Universiteit Leiden

nl en

Roos van der Vaart

Gastmedewerker

Naam
Dr. R. van der Vaart
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
r.van.der.vaart@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-8787-4186

Kort cv

Rosalie van der Vaart studeerde in 2008 af in de Gezondheids- en Klinische psychologie aan de Universiteit Utrecht. In 2013 promoveerde ze aan de Universiteit Twente met het proefschrift "Rheumatology 2.0: empowering patients by eHealth", waarin alle stappen van de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van een zorgportaal voor reumapatiënten worden genomen, rekening houdend met de wensen en vaardigheden van de eindgebruikers. Vervolgens heeft ze als Post-doc onderzoek gedaan naar blended care in de GGZ en een instrument ontwikkeld voor de indicatie van blended care. 

Sinds 2014 werkt ze aan de Universiteit Leiden, waar ze als Post-doc onderzoek deed naar een eCGT behandeling voor chronische pijn in het landelijke Grip op Klachten project, gericht op SOLK. Momenteel is ze als Universitair docent betrokken bij diverse eHealth en Population Health Management projecten, o.a. in samenwerking met het LUMC en de Campus Den Haag. Recent heeft ze een Digital Health Literacy Instrument ontwikkeld om digitale vaardigheden van patiënten te meten.

Onderzoek

Rosalie van der Vaart’s huidige onderzoek betreft onder andere de implementatie en evaluatie van eCoaching bij chronisch somatische aandoeningen door middel van online cognitieve gedragstherapie (eCGT). In haar onderzoek heeft ze speciale aandacht voor de usability en adoptie van eHealth bij zowel patiënten als zorgverleners. Als eHealth coördinator is ze verder betrokken bij divers onderzoek gericht op digitale zorg, gebruikmakend van online screening, serious gaming en eCGT gericht op coping en leefstijlverbetering bij patiënten met chronisch somatische aandoeningen. Samen met de Campus Den Haag werkt ze aan diverse projecten gericht op Population Health Management, waarbij speciale aandacht gaat naar het optimaliseren van de zorg voor risicopopulaties. 

Onderwijs

  • Coördinator Master course Innovations in eHealth care 
  • Docent Health & Medical psychology 
  • Scriptiebegeleider Ba en Ma 
  • Coördinator Master course Health & Health behaviour in Population Health Management 

Gastmedewerker

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Gezondheids, Medische- Neuropsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.