Universiteit Leiden

nl en

Rebecca Schaefer

Universitair Hoofddocent

Naam
Dr. R.S. Schaefer
Telefoon
+31 71 527 6748
E-mail
r.s.schaefer@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-8859-3730

Kort cv

Rebecca Schaeferis universitair docent Gezondheids- en Klinische Neuropsychologie. Voordat zij naar Leiden kwam werkte ze als SAGE Jr Research Fellow bij de University of California, Santa Barbara (VS) en daarvoor was ze een Marie Curie Fellow bij de universiteit van Edinburgh (VK). Haar promotieonderzoek deed zij aan het Donders Instituut voor Hersenen en Cognitie bij de Radboud Universiteit Nijmegeg, na een MSc Klinische Neuropsychologie te hebben afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en een MSc Muziekcognitie aan Keele University (VK). In Leiden doet zij haar onderzoek binnen haar 'Music, Brain, Health & Technology'-groep.

Onderzoek

Rebecca's onderzoek richt zich met name op klinische toepassingen van muziek en de gerelateerde processen in het brein. Hieronder vallen bijvoorbeeld het bewegen op muziek, muziekaal voorstellingsvermogen en effecten van muziek op andere functies. Vanuit een achtergrond in klinische neuropsychologie, muziekpsychologie en cognitieve neurowetenschappen richt zij zich op het beter leren begrijpen van muzikale interacties en de bijbehorende klinische toepassingen door te kijken naar gedragsmaten en hersensignalen.

Onderwijs

Rebecca geeft onderwijs binnen de Bachelor Psychologie en de Master specialisatie Klinische Neuropsychologie, en begeleidt hierbij ook afstudeerscripties.

Beurzen

  • Playing towards health: Evidence-based musical games for movement recovery. Leverhulme Trust Early Career Fellowship, afgeslagen voor SAGE Fellowship, £200K 
  • Scottish Music and Health Network. Carnegie Trust Larger Grant, 2013-2015, £50K (co-aanvrager) 
  • MUSICMOVES: Let the music move you: involvement of motor networks of the brain in music processing. FP7-PEOPLE-2010-IEF grant, 2011-2013, €200K

Relevante links

www.rebeccaschaefer.net

Universitair Hoofddocent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Gezondheids, Medische- Neuropsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

Universitair docent

  • Faculteit der Geesteswetenschappen
  • Academie der Kunsten

Werkadres

P.J. Veth
Nonnensteeg 1-3
2311 VJ Leiden

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.