Universiteit Leiden

nl en

Nikki Mulder

Promovendus

Naam
N. Mulder MSc
Telefoon
+31 71 527 3451
E-mail
n.mulder@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-3670-5884

Nikki Mulder is PhD kandidaat en docent aan het instituut Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. Haar proefschrift ‘Financing Afterlives’ onderzoekt de relatie tussen raciale ongelijkheid en de consumptie en het gebruik van levensverzekeringspolissen in New Orleans, VS. Dit onderzoek is onderdeel van het ERC-project ‘Moralising misfortune: A comparative anthropology of commercial insurance.’ Nikki geeft werkgroepen aan eerste- en tweedejaars en begeleidt studenten bij het schrijven van hun bachelorscriptie.

Meer informatie over Nikki Mulder

Nikki Mulder is PhD kandidaat en docent aan het instituut Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. Ze bestudeert de wijze waarop financiële en politieke structuren vorm krijgen in het dagelijks leven, met name binnen de historische context van postkolonialisme in de Verenigde Staten, de pan-Caribische regio, en het Koninkrijk der Nederlanden. Haar proefschrift ‘Financing Afterlives’ onderzoekt de relatie tussen raciale ongelijkheid en de consumptie en het gebruik van levensverzekeringspolissen in New Orleans, VS. Het brengt de antropologie van finance in gesprek met thema’s als de dood, tijd, en waarde. Dit onderzoek is onderdeel van het ERC-project ‘Moralising misfortune: A comparative anthropology of commercial insurance.’
Nikki heeft eerder gewerkt als journalist bij dagblad De Ware Tijd in Paramaribo, Suriname. In 2016 rondde ze haar research master in culturele antropologie af (cum laude, Universiteit Utrecht) met een studie naar non-soevereiniteit en bureaucratische praktijken op Saba.

Nikki is onderdeel van het editorial team van het antropologische tijdschrift Etnofoor en experimenteert met verschillende vormen van etnografisch schrijven en fictie. 

Promovendus

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Culturele Antropologie/ Ontw. Sociologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 3A44

Contact

Docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Culturele Antropologie/ Ontw. Sociologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 3A44

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.