Universiteit Leiden

nl en

Niek Doelman

Bijzonder hoogleraar Instrumentele sterrenkunde

Naam
Prof.dr. N.J. Doelman
Telefoon
+31 71 527 5737
E-mail
niekdoelman@strw.leidenuniv.nl

Niek Doelman heeft een Master of Science in Toegepaste Natuurkunde van TU Delft en behaalde daar ook zijn PhD in Active Control Sound. Hij werkt bij TNO als Senior Scientist bij de department of Opto-Mechatronics en is sinds 2013 ook Professor bij de Sterrewacht Leiden.

Meer informatie over Niek Doelman

Niek Doelman werkt als Senior Scientist bij het department van Opto-Mechatronics van TNO. TNO's afdeling opto-mechatronica ontwerpt, realiseert en test mechatronische systemen voor optische toepassingen waarbij extreme stabiliteit, uiterst nauwkeurige en snelle beweging, en / of gebruik in extreme omgevingen is vereist. De belangrijkste terreinen van expertise die TNO beheerst zijn precisiemechanica, mechatronica en control. Opto-mechatronica heeft systemen gebouwd voor de ruimtevaart, astronomie, semicon en voor kernfusie-projecten.

Doelman is ook Adjunct Professor in Control for Astronomy Instruments bij de Sterrewacht Leiden en is betrokken bij de projecten METIS, de mid-infrarood imager en spectrograaf voor de E-ELT, en EPICS, het instrument voor de E-ELT wat exoplaneten detecteert en karaktariseert.

STRW page

Bijzonder hoogleraar Instrumentele sterrenkunde

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Sterrewacht
  • Sterrewacht

Werkadres

Oortgebouw
Niels Bohrweg 2
2333 CA Leiden
Kamernummer 571

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden