Universiteit Leiden

nl en

Neeltje van den Bedem

Onderwijs- en onderzoeksmedewerker

Naam
Dr. N.P. van den Bedem
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
n.p.van.den.bedem@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-3865-685X

Neeltje van den Bedem is postdoctoraal onderzoeker bij de sectie Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Neeltje van den Bedem

Neeltje van den Bedem is postdoctoraal onderzoeker bij de sectie Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Neeltje werkt als coördinator kennisbenutting en post doc onderzoeker bij NeurolabNL bij een onderzoek van de Nationale wetenschapsagenda. Zij faciliteert de samenwerking tussen praktijkpartners en wetenschappers, maakt de wetenschappelijke kennis beschikbaar voor een breed publiek en doet onderzoek naar de inhoud van school-brede anti-pest interventies. Middels een gedetailleerde taxonomie wordt onderzocht welke ontwikkelingsgebieden wel en welke niet worden gestimuleerd om met deze kennis interventies te kunnen verbeteren.

Neeltje heeft een achtergrond in de Pedagogische wetenschappen en de Taalkunde met een specialisatie in de Nederlandse Gebarentaal. Zij heeft enkele jaren in de praktijk gewerkt met kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis (TOS) en dove en slechthorende kinderen, waarna zij in 2011 als docent en onderzoeker is gaan werken bij ontwikkelingspsychologie aan Universiteit Leiden. In haar promotieonderzoek heeft Neeltje onderzoek gedaan naar de samenhang tussen emotionele competentie en de ontwikkeling van psychosociale problemen bij kinderen en jongeren met en zonder TOS.

Onderwijs- en onderzoeksmedewerker

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Ontwikkelings- & Onderwijspsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 3B27A

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.