Universiteit Leiden

nl en

Marcella Pavias

Promovendus

Naam
M. Pavias MSc
Telefoon
+31 71 527 4895
E-mail
m.pavias.2@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-1405-6270

Kort CV

Na afronding van haar research master ‘Developmental Psychopathology in Education and Child Studies’ begon Marcella Pavias in oktober 2014 aan haar Phd project ( The role of social cognition in the development of reading comprehension abilities: Evidence from behavioral, eye-tracking, and neuroimaging methods). In november 2012 begon ze als onderzoeksassistent in het Brain and Eduaction Lab onder supervisie van Dr. Linda van Leijenhorst en Anne Helder. In juni 2014 ontving Marcella de NWO Onderzoekstalent subsidie welke haar in staat stelt de komende drie jaar als promovenda de rol van sociale cognitie tijdens de ontwikkeling van begrijpend lezen te onderzoeken onder supervisie van Prof. Dr. P.W. van den Broek en Dr. L. van Leijenhorst.

Onderzoek

Het begrijpen van verhalende teksten vereist sociaal-cognitieve vaardigheden, zoals perspectief nemen. Het is bekend dat deze vaardigheden zich langzaam ontwikkelen en belangrijke veranderingen laten zien tot in de adolescentie.

Dit project onderzoekt de relatie tussen de toename in sociaal cognitieve vaardigheden en begrijpend lezen in de kindertijd en adolescentie en brengt deze in verband met de ontwikkeling van de hersenen. Hiervoor worden functionele MRI-technieken, eye-tracking en gedragsonderzoek gebruikt.

Subsidies

NWO Maatschappij- en Gedragswetenschappen Onderzoekstalent

Relevante links

Promotoren

 

Zie Engelstalig profiel Marcella Pavias

Promovendus

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Onderwijswetenschappen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4A37

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.