Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Marcella Pavias

Promovendus

Naam M. Pavias MSc
Telefoon +31 71 527 4895
E-mail m.pavias.2@fsw.leidenuniv.nl

Kort CV

Na afronding van haar research master ‘Developmental Psychopathology in Education and Child Studies’ begon Marcella Pavias in oktober 2014 aan haar Phd project ( The role of social cognition in the development of reading comprehension abilities: Evidence from behavioral, eye-tracking, and neuroimaging methods). In november 2012 begon ze als onderzoeksassistent in het Brain and Eduaction Lab onder supervisie van Dr. Linda van Leijenhorst en Anne Helder. In juni 2014 ontving Marcella de NWO Onderzoekstalent subsidie welke haar in staat stelt de komende drie jaar als promovenda de rol van sociale cognitie tijdens de ontwikkeling van begrijpend lezen te onderzoeken onder supervisie van Prof. Dr. P.W. van den Broek en Dr. L. van Leijenhorst.

Onderzoek

Het begrijpen van verhalende teksten vereist sociaal-cognitieve vaardigheden, zoals perspectief nemen. Het is bekend dat deze vaardigheden zich langzaam ontwikkelen en belangrijke veranderingen laten zien tot in de adolescentie.

Dit project onderzoekt de relatie tussen de toename in sociaal cognitieve vaardigheden en begrijpend lezen in de kindertijd en adolescentie en brengt deze in verband met de ontwikkeling van de hersenen. Hiervoor worden functionele MRI-technieken, eye-tracking en gedragsonderzoek gebruikt.

Subsidies

NWO Maatschappij- en Gedragswetenschappen Onderzoekstalent

Relevante links

Promotoren

 

Zie Engelstalig profiel Marcella Pavias

Faculteit der Sociale Wetenschappen
Instituut Pedagogische Wetenschappen
Onderwijsstudies
Contact
Promovendus
Faculteit der Sociale Wetenschappen
Instituut Pedagogische Wetenschappen
Onderwijsstudies
Werkadres
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4A43
Contact
+31 71 527 4895
m.pavias.2@fsw.leidenuniv.nl

Geen relevante nevenwerkzaamheden