Universiteit Leiden

nl en

Kristell Penfornis

Promovendus

Naam
K.M. Penfornis MSc
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
k.m.penfornis@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-9758-9004

Kristell Penfornis is promovenda bij de sectie Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie van het Instituut Psychologie. Ze onderzoekt de rol die onze identiteit speelt bij stoppen met roken en het bevorderen van een actieve levensstijl.

Meer informatie over Kristell Penfornis

Kristell Penfornis is promovenda bij de sectie Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie van het Instituut Psychologie. Ze onderzoekt de rol die onze identiteit speelt bij stoppen met roken en het bevorderen van een actieve levensstijl.

Onderzoek naar identiteit en roken

Ze onderzoekt hoe identiteitsprocessen, hoe wij onszelf zien, het vermogen beïnvloedt om te stoppen met roken en meer te bewegen. Door die factoren beter in beeld te krijgen, kunnen programma’s die gericht zijn op stoppen met roken of het aanleren van een actieve levensstijl effectiever ontworpen worden. 

Perfect Fit project

Dit onderzoek is onderdeel van Perfect Fit, een groter nationaal onderzoeksproject. Het voornaamste doel van Perfect Fit is het ontwikkelen van een persoonlijke, wetenschappelijk bewezen, bijna real time coachingprogramma dat mensen helpt met voldoende bewegen en stoppen met roken.  Gebruikers worden hierbij via hun smartphone door een virtuele coach begeleid.

Penfornis leidde het ontwerp van de Perfect Fit-interventie en coördineerde de ontwikkeling van de inhoud van de app. 

Kort CV

Kristell Penfornis is geboren en getogen in Frankrijk en verhuisde in 2010 voor haar studie naar Nederland. In 2014 ontving ze haar bachelor in Business Administration, waarna ze bij een multinational in Amsterdam ging werken. Omdat ze zich niet helemaal thuis voelde in het bedrijfsleven en altijd al een sterke belangstelling had voor menselijk gedrag en denken, maakte ze uiteindelijk de overstap naar de psychologie.

Ze behaalde in 2019 haar masterdiploma Health & Medical Psychology (cum laude) aan de Universiteit Leiden en begon kort daarna aan haar promotie bij de sectie Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie. Tijdens haar promotie werkt ze als medisch psycholoog op de polikliniek cardiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum, waar ze psychosociale hulp verleent aan patiënten na hartproblemen. Ook werkt ze mee aan interne projecten ter bevordering van een gezonde leefstijl.

Hiervoor werkte Penfornis als onderzoeksassistent bij het Erasmus MC. Ook liep ze stage op de afdeling Leefstijl & Medische Psychologie van de Kliniek Cardiologie in het LUMC, waar ze werkte aan psychodiagnostiek, screening, triage en de implementatie van leefstijlinterventies voor patiënten met hartproblemen.

Promovendus

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Gezondheids, Medische- Neuropsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.