Universiteit Leiden

nl en

Julia Foudraine

Pre-PhD kandidaat/gast

Naam
J.B. Foudraine MA
Telefoon
+31 70 800 9589
E-mail
j.b.foudraine@fgga.leidenuniv.nl

Julia Foudraine participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre. Werktitel proefschrift: 'NNTB'.

Meer informatie over Julia Foudraine

Julia Foudraine studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht waarbij ze zich specialiseerde in Afrikaanse geschiedenis en Postcolonial Studies. Na het behalen van de Bachelor Geschiedenis werd ze toegelaten tot de Research Master African Studies – een onderzoeksmaster van de Universiteit Leiden en het African Studies Centre Leiden. Tijdens deze master deed ze historisch en antropologisch onderzoek in Zuid-Afrika naar de mijnwerkersvakbond AMCU na de beruchte ‘Marikana Massacre’; een staking waarbij 34 mijnwerkers dood werden geschoten in augustus 2012.

Na het behalen van haar Research Master in 2014 is Julia bij het opleidingsinstituut NCOI gaan werken, eerst als studieadviseur en daarna als opleidingsmanager. Naast haar inzet voor kwalitatief goed onderwijs wil ze nu ook haar langgekoesterde wens in vervulling laten gaan: een promotietraject om als historicus de huidige samenleving beter te leren begrijpen en hier een bijdrage aan te kunnen leveren.
 

Pre-PhD kandidaat/gast

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Dual PhD Centre

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA The Hague

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie