Universiteit Leiden

nl en

Julia Foudraine

Promovendus / intern

Naam
J.B. Foudraine MA
Telefoon
+31 70 800 9512
E-mail
j.b.foudraine@asc.leidenuniv.nl

Julia Foudraine participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre. Ze schrijft haar onderzoeksvoorstel over de internationale solidariteit tussen Nederlandse en Afrikaanse vakbonden.

Meer informatie over Julia Foudraine

Julia Foudraine studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht waarbij ze zich specialiseerde in Afrikaanse geschiedenis en Postcolonial Studies. Na het behalen van de Bachelor Geschiedenis werd ze toegelaten tot de Research Master African Studies – een onderzoeksmaster van de Universiteit Leiden en het African Studies Centre Leiden. Tijdens deze master deed ze historisch en antropologisch onderzoek in Zuid-Afrika naar de mijnwerkersvakbond AMCU na de beruchte ‘Marikana Massacre’; een staking waarbij 34 mijnwerkers dood werden geschoten in augustus 2012.

Na het behalen van haar Research Master in 2014 is Julia bij het opleidingsinstituut NCOI gaan werken, eerst als Studieadviseur en daarna als Opleidingsmanager. Momenteel werkt ze als Thesis Coördinator bij TIAS Business School. Naast haar inzet voor kwalitatief goed onderwijs wil Julia graag haar academische carrière voortzetten. Vanaf september 2018 is ze verbonden aan het Dual PhD Centre waar ze momenteel haar onderzoeksvoorstel schrijft over de internationale solidariteit tussen Nederlandse en Afrikaanse vakbonden.

Promovendus / intern

  • Afrika-Studiecentrum
  • Wetenschappelijke staf

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.