Universiteit Leiden

nl en

Jacqueline Zadelaar

Universitair docent

Naam
Dr. J.N. Zadelaar
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
j.n.zadelaar@fsw.leidenuniv.nl

Jacqueline Zadelaar is universitair docent aan de sectie Methodologie en Statistiek.

Meer informatie over Jacqueline Zadelaar

Jacqueline Zadelaar is universitair docent aan de sectie Methodologie en Statistiek.

Onderzoek naar beslisgedrag

Verschillende mensen maken verschillende beslissingen in dezelfde situatie. Wiskundige modellen kunnen worden ingezet om te detecteren welke cognitieve en/of emotionele processen hieraan ten grondslag liggen. Zo kunnen algemene verschillen, evenals de ontwikkeling in, en (mal-)adaptieve verschijningen van beslisgedrag beter worden begrepen. Daarbij kan deze wijze van modelleren worden gebruikt voor het empirisch vergelijken van verschillende theorieën gericht op het verklaren van dezelfde beslisgedragingen, om te zien welke theorieën de meeste steun vinden in echte data.

Huidig onderzoek richt zich met name op de exploratie en applicatie van Bayesiaanse (hiërarchische mixture) modellen voor de hierboven genoemde doeleindes evenals het stimuleren van bekendheid en toegankelijkheid van zulke methodes.

Onderwijs

Zadelaar coördineert en onderwijst in de Psychologie bachelor/premastercursus Psychometrie, onderwijst in de Psychologie mastercursus Statistical Mediation & Moderation. Ze geeft ook een Scientific Writing-workshop voor de master Statistics & Data Science, begeleid bachelortheses, en onderwijst in het bachelorkeuzevak Inferential Statistics bij Urban Studies in Den Haag. 

Kort CV

In 2020 behaalde ze haar PhD aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) bij de afdeling Ontwikkelingspsychologie voor dissertatieonderzoek naar wiskundig modelleren van psychologische beslisprocessen, met focus op ontwikkeling en individuele verschillen hierin. Van 2020 tot 2022 werkte zij als universitair docent aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam bij de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen.

Universitair docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Methodologie & Statistiek

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.