Universiteit Leiden

nl en

Ilina Georgieva

Promovendus

Naam
I.N. Georgieva LLM
Telefoon
+31 71 527 8867
E-mail
i.n.georgieva@fgga.leidenuniv.nl

Ilina is sinds 1 januari 2016 werkzaam bij eLaw, Centrum voor Recht en Digitale Technologie als onderzoeker voor het Sweetie- project.

Meer informatie over Ilina Georgieva

Biografie

Ilina is een alumni van de Universiteit Utrecht, waar zij haar bachelor diploma rechten (cum laude) behaalde en zich specialiseerde in conflictsituaties, beveiliging en mensenrechten. Hiervoor heeft zij gestudeerd aan de Universiteit van Heidelberg in Duitsland. Hier focuste zij zich op internationaal publiekrecht. Ook studeerde zij aan de Universiteit van Barcelona, waar ze een diploma ‘Introductie tot het Spaanse recht’ heeft behaald. 

Voordat ze bij eLaw begon, werkte ze bij het Utrecht Journal of International and European Law van oktober 2013 tot september 2014. Van december 2012 tot augustus 2013 was zij werkzaam in het cluster “Asia and Europe in a Global Context”. In de zomer van 2012 was zij als onderzoeks- assistent verbonden aan het Oostenrijkse Instituut voor Europees beveiligingsbeleid. Hiervoor, van 2009 tot juni 2010 werkte ze bij het Max Planck instituut voor rechtsvergelijkend publiek- en internationaalrecht. Op dit moment is ze naast haar functie bij eLaw als senior onderzoeker betrokken bij de Public International Law & Policy Group (PILPG).

Onderzoek

Bij eLaw werkt Ilina momenteel aan het Sweetie- project. Haar onderzoek houdt een rechtsvergelijkend onderzoek in naar het grensoverschrijdend onderzoek dat plaatsvindt in de strijd tegen seksuele misdrijven met kinderen op het internet. Het Sweetie project is een samenwerking met Terres des Hommes.

Promovendus

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Security and Global Affairs

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden