Universiteit Leiden

nl en

Hans van Lennep

Promovendus / gast

Naam
Drs. J.P.A. van Lennep
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
j.p.a.van.lennep@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
https://orcid.org/0000-0002-1596-094X

Hans van Lennep onderzoekt de invloed van placebo-pijnstilling in chronische pijn.

Meer informatie over Hans van Lennep

Hans van Lennep onderzoekt de invloed van placebo-pijnstilling in chronische pijn. 

Onderzoek

Het promotieonderzoek van Van Lennep gaat over de invloed van placebo-pijnstilling in chronische pijn. Zijn doel is om conditioneren en suggesties als een aanvulling bij huidige pijnbehandelingen te onderzoeken en hiermee de benodigde kuurdosis te verlagen. Hij is ervan overtuigd dat het gebruik van conditioneren en suggesties als psychologische aanvulling bij pijnbehandeling de bijwerkingen van pijnmedicatie kan verlagen en daarmee chronisische pijn patiënten intrinsiek te kunnen ondersteunen bij hun ziekte.

Loopbaan

Van Lennep studeerde van 2010-2017 Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Omdat hij geïnteresseerd was in anesthesiologie, begon hij een onderzoeksstage tijdens de masterfase van zijn studie. Hij werkte samen met prof. dr. Perez om de trunk-coordination task te onderzoeken in patiënten met non-specifieke onderrugpijn. Na deze succesvolle samenwerking liet prof. Perez hem kennismaken placebo-effecten. Hun volgende project was een systematische review die de invloed van placebo-effecten bij patiënten met onderrugpijn onderzocht. 

Na zijn master begon Van Lennep te werken op de Intensive Care Unit, om zijn kennis over pijnstilling, verdoving en acute interne physiologische pathologieën (zoals ademhalings- en hart- en vaatproblemen) te verbreden. Deze ervaring van anderhalf jaar op de ICU gaf hem zowel meer inzichten in de communicatie tussen dokter en patiënt als in het belang van de suggesties en verwachtingen van patiënten en hun familieleden.

Promovendus / gast

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Gezondheids, Medische- Neuropsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

Publicaties

  • Gericall Werkzaamheden als flexibel arts voor verpleeghuizen, waarbij ik kan worden opgeroepen in diensttijd.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.