Universiteit Leiden

nl en

Emma Everaert

Onderzoeker

Naam
Dr. E. Everaert
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
e.everaert@fsw.leidenuniv.nl

Emma Everaert werkt als post-doc onderzoeker bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Ze werkt aan het NRO-project ‘Hoe zinvol is het trainen van executieve functies als impuls voor schoolse vaardigheden?’.

Meer informatie over Emma Everaert

Emma Everaert werkt als post-doc onderzoeker bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Ze werkt onder leiding van dr. Elise Swart en prof. Marga Sikkema-de Jong op het NRO project ‘Hoe zinvol is het trainen van executieve functies als impuls voor schoolse vaardigheden?’.

Het onderzoek van Emma richt zich op het effect van executieve functie training op de schoolse vaardigheden. Daarnaast richt haar onderzoek zich op de interactie tussen cognitieve en (neuro)biologische factoren in de ontwikkeling van kinderen met en zonder ontwikkelingsproblemen.

Kort cv

Emma Everaert deed de bachelor Psychologie (2012-2015) en de master Neuroscience and Cognition (2015-2017) aan de Universiteit Utrecht. In 2018 startte ze met haar promotieonderzoek bij het Utrecht Institute for Language Sciences van de Universiteit Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis van het UMC Utrecht. Ze werkte samen met dr. Iris Selten in het NWO project ‘Language impairment in the 22q11.2 deletion syndrome: a model for SLI?’ onder leiding van prof. Frank Wijnen (UU), prof. Ellen Gerrits (UU/HU), prof. dr. Jacob Vorstman (SickKids/University of Toronto), dr. Michiel Houben (WKZ/UMCU), en dr. Tessel Boerma (UU). Haar proefschrift is getiteld ‘Language impairment and executive functioning in children: The 22q11.2 deletion syndrome as an etiologically homogeneous model for Developmental Language Disorder’.

Vanaf 2022 werkte ze als senior onderzoeker bij Koninklijke Auris Groep, een organisatie die zorg en onderwijs verzorgt voor kinderen met spraak-, taal- en gehoorproblemen. Sinds mei 2024 werkt Emma als post-doc onderzoeker bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Ze werkt onder leiding van Elise Swart en Marga Sikkema-de Jong op het NRO project ‘Hoe zinvol is het trainen van executieve functies als impuls voor schoolse vaardigheden?’.

Beurzen

  • 2021 – Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) Strategic Network Grant (€1000)

Werkdagen

Maandag t/m donderdag

Onderzoeker

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Leer/Gedragsproblemen in het onderwijs

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4A31

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.