Universiteit Leiden

nl en

David de Buisonjé

Onderzoeker

Naam
Dr. D.R. de Buisonjé
Telefoon
+31 71 527 5087
E-mail
d.r.de.buisonje@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-7773-1130

David de Buisonjé is promovendus bij de sectie Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie en doet onderzoek naar hoe financiële prikkels gezondheidsgedrag kunnen stimuleren.

Meer informatie over David de Buisonjé

David de Buisonjé is promovendus bij de sectie Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie en doet onderzoek naar hoe financiële prikkels gezondheidsgedrag kunnen stimuleren.

Onderzoek naar duurzame gedragsverandering

Wat maakt dat we gezond gedrag ook echt volhouden? De Buisonjé’s onderzoek draait om die vraag. Zijn doel is om duurzame gedragsverandering te bewerkstelligen, onder andere bij mensen met hart- en vaatziekten. Om dit te bereiken, combineert hij het gebruik van draagbare technologie (wearables) met financiële prikkels. De Buisonjé werkt nauw samen met commerciële partners, zorgverleners en overheden om observaties te doen en experimenten uit te voeren. Zijn expertise ligt op het snijvlak van productontwikkeling, wetenschappelijk onderzoek en beleidsvorming.

Healthy Society Map

Tijdens de afronding van zijn proefschrift begon De Buisonjé in 2021 als projectleider van het innovatieproject Healthy Society Map. Hij coördineert in dit project een multidisciplinair team van  onderzoekers, beleidsmakers, volksgezondheidsadviseurs en ontwerpers van de provincie Zuid-Holland, de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD) en de universiteiten Leiden-Delft-Erasmus. Het doel van dit project is het verbeteren van onderzoek en beleid op het gebied van volksgezondheid.

Kort CV

Voordat de Buisonjé zijn promotieproject startte aan de Universiteit Leiden, werkte hij in 2015 als gedragsanalist bij de digitale gezondheidsstartup Selfcare. Daar werkte hij samen met de oprichters van het bedrijf, softwareprogrammeurs en ontwerpers om een digitaal platform voor gedragsverandering in de gezondheidszorg te ontwikkelen en te implementeren.

Onder begeleiding van Andrea Evers en Hareld Kemps, initieerde de Buisonjé een samenwerking met het Centre for Digital Health Interventions aan de ETH Zürich in Zwitserland. Samen ontwikkelden ze een smartphone-applicatie die werd gebruikt voor twee veldexperimenten, ook onderdeel van zijn proefschrift. Daarnaast startte hij een samenwerking met het bedrijf Waybetter Inc. in de Verenigde Staten om onderzoek te doen naar hun gegevens.

Tijdens zijn promotieperiode werd De Buisonjé gekozen als woordvoerder voor de promovendi in het dagelijks bestuur van de afdeling Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie aan de Universiteit Leiden.

Samenwerkingen

De Buisonjé heeft samengewerkt aan verschillende projecten en programma's. Zo is hij betrokken bij het BENEFIT-project, het Healthy Society-programma (Medical Delta), en is hij lid van het Valorisatiepanel van Enduring Rewards aan de TU Delft.

Onderzoeker

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Gezondheids, Medische- Neuropsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.