Universiteit Leiden

nl en

Bas Hensen

Universitair docent

Naam
Dr.ir. B.J. Hensen
Telefoon
+31 71 527 1889
E-mail
hensen@physics.leidenuniv.nl

Bas Hensen is een experimenteel kwantumfysicus, geïnteresseerd in het verkennen van de grenzen van de kwantummechanica. Zijn groep richt zich op on-chip supergeleidende levitatie en interfacing van supergeleidende circuits met laagfrequente mechanica.

Meer informatie over Bas Hensen

Bas Hensen is een experimenteel kwantumfysicus, geïnteresseerd in het verkennen van de grenzen van de kwantummechanica. Bas promoveerde in 2016 aan de Technische Universiteit Delft op het onderwerp "Quantum Nonlocality with Spins in Diamond" en werkte eerder als postdoctoraal onderzoeker aan de University of New South Wales, Sydney en in Delft. Ook werkte hij als lead-scientist aan microwave-to-optics transductie voor een toekomstige quantum modem bij quantum start-up QphoX B.V.

In juni 2022 startte Bas een experimentele groep die zich richt op on-chip supergeleidende levitatie en interfacing van supergeleidende circuits met laagfrequente mechanica, om ruimtelijke superposities van systemen met een grote massa te produceren. Meer informatie is te vinden op zijn groepspagina www.hensenlab.org.

Universitair docent

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Leiden Instituut Onderzoek Natuurkunde
  • LION - Quantum Matter & Optics

Werkadres

Gorlaeus Bestuursgebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden
Kamernummer BS1.25

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.