Universiteit Leiden

nl en
portret Arthur Pormes

Arthur Pormes

Vakdidacticus Maatschappijleer

Naam
Drs. A.A. Pormes
Telefoon
+31 71 527 1820
E-mail
a.a.pormes@iclon.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-9217-1568

Arthur Pormes geeft sinds 1990 met gedrevenheid maatschappijleer en maatschappijwetenschappen in het voortgezet onderwijs en doet dat nog steeds, twee dagen per week bij RSG Broklede in Breukelen.

Hij werkt sinds 2009 bij het ICLON als vakdidacticus maatschappijleer en maatschappijwetenschappen. Hij heeft affiniteit met en expertise op het gebied van vakdidactiek maatschappijleer en maatschappijwetenschappen, curriculumontwikkeling, perspectiefgericht onderwijs, coaching, (wereld)burgerschapseducatie en dekolonisering & educatie.

Hij was onder andere voorzitter van de vakinhoudelijke vereniging NVLM (2002-2010) en voorzitter van de syllabuscommissie maatschappijwetenschappen. Hij maakte deel uit van de commissie Bussemaker die in februari 2023 advies uitbracht aan het kabinet over hoe kennis van de geschiedenis over Nederlands-Indië/Indonesië versterkt kan worden.

Door jarenlange praktijkervaring aan zowel de universitaire lerarenopleiding als op school en brede kennis, kan hij goed aansluiten bij vragen en ervaringen van cursisten. Een cursus is voor hem geslaagd als deelnemers praktische mogelijkheden zien om hun eigen onderwijspraktijk blijvend te verrijken, en alle deelnemers inbreng hebben kunnen leveren aan de cursus.

Vakdidacticus Maatschappijleer

  • ICLON
  • Opleiden

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden
Kamernummer B3.37

Contact

Publicaties

  • ProDemos Lid Raad van Toezicht
  • RSG Broklede - Breukelen leraar maatschappijleer en maatschappijwetenschappen
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.