Universiteit Leiden

nl en

Stefan de Jong

Gastdocent

Naam
Dr. S.P.L. de Jong MSc
Telefoon
+31 70 800 9500
E-mail
s.p.l.de.jong@fgga.leidenuniv.nl

Dr. Stefan de Jong is als gastdocent aan het Dual PhD Centre verbonden. Hij geeft de cursus ‘Impact en Valorisatie van Promotieonderzoek’.

Meer informatie over Stefan de Jong

Onderzoek

Dr. Stefan de Jong is als gastdocent aan het Dual PhD Centre verbonden. Hij geeft de cursus ‘Impact en Valorisatie van Promotieonderzoek’. Daarnaast is hij universitair docent bij het Department Bestuurskunde en Sociologie van Erasmus Universiteit Rotterdam. Stefan doet onderzoek naar de organisatie en evaluatie van maatschappelijke bijdragen van wetenschappelijk onderzoek en naar professional staff van universiteiten. Hij publiceert over deze onderwerpen in internationale wetenschappelijke tijdschriften, waaronder Public Understanding of Science, Research Evaluation, Research Policy, Science and Public Policy en Studies in Higher Education. Ook heeft hij opiniestukken geschreven in het Financieel Dagblad en NRC Handelsblad en diverse blogposts geschreven voor het London School of Economics Impact Blog. Stefan heeft meer dan 70 workshops over maatschappelijke impact gegeven, waarin in totaal meer dan 1000 onderzoekers hebben deelgenomen. Stefan is voorzitter van landelijk netwerk De Impactalliantie.

Eerder werkte Stefan als universitair docent bij het Department Organisatiewetenschappen van Tilburg University. Hij was als Marie Curie Fellow gastonderzoeker bij het Department Sociologie van de Universiteit van Chicago en INGENIO CSIC/UPV in Valencia. Dankzij een NWO Rubicon beurs heeft hij ook als gastonderzoeker gewerkt aan het Manchester Institute of Innovation Research van The University of Manchester. Stefan begon zijn onderzoeksloopbaan als onderzoeker bij de afdeling Science System Assessment van het Rathenau Instituut. Het onderzoek dat hij daar deed resulteerde in het proefschrift ‘Engaging Scientists: Organising Valorisation in The Netherlands, dat hij in 2015 aan Universiteit Leiden verdedigde. Stefan behaalde een master diploma innovatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht en een bachelor diploma biologie aan Wageningen University & Research.

Gastdocent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Dual PhD Centre

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Contact

Publicaties

  • ZZP Training en advies organisatie en evaluatie van valorisatie
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.