Universiteit Leiden

nl en

Leo Lucassen in NRC over migratiebeleid: ‘Radicaal-rechts draaiboek’

Wilders voert met zijn toelatingsregime voor migranten een extreemrechtse agenda, stelt hoogleraar Leo Lucassen in NRC.

‘Volgens de politicologen Esmee Bakker en Léonie Jonge past deze framing (asiel uitroepen tot nationale crisis, red.) precies in Wilders radicaal-rechtse draaiboek en zijn crises niet zozeer de oorzaak van de opkomst van de PVV en aanverwante partijen, maar een van de centrale onderdelen van hun politieke gereedschapskist’, schrijft Lucassen. ‘Met als recept: verzin een crisis (asiel) , wijs een schuldige aan (elite), stel een schijnbaar eenvoudige oplossing voor (asielstop) en roep jezelf uit als redder. En als het dan niet lukt, geef je de elite de schuld. Succes verzekerd.’

Meer weten?

Lees het volledige artikel op de website van NRC (€).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.