Universiteit Leiden

nl en

Waarom ook Nederland een doelwit is van Russische spionnen

In Duitsland zijn twee Russische spionnen opgepakt. Is Nederland ook een doelwit? Willemijn Aerdts, promovendus bij het Institute of Secuirty and Global Affairs, praat erover bij EenVandaag.

Russische spionnen die worden opgepakt in een Europees land is niet iets nieuws. In de afgelopen jaren zijn er ruim 600 spionnen uitgezet uit Europese landen. Aerdts vindt het daarom geen grote verrassing dat spionnen in Duitsland doelwit zijn. Ze vertelt: ‘Duitsland is een belangrijk land. Het is onder andere natuurlijk onderdeel van de Europese Unie, alsook van de NAVO en één van de landen die het meeste wapens levert aan Oekraïne.’

Aerdts vertelt verder dat Rusland hoogstwaarschijnlijk ook actief in Nederland meekijkt. ‘Nederland heeft het internationale strafhof, veel industrie en grote havens. Dus reken maar dat Nederland ook interessant is,’ aldus Aerdts. 

Leest het hele artikel op de website van EenVandaag

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.