Universiteit Leiden

nl en

Wat is beter voor het milieu, kleding van katoen of polyester?

Welke kleding kun je het beste kopen als je aan het milieu wilt denken? Die vraag is nog niet zo makkelijk te beantwoorden. Je moet namelijk rekening houden met de hele levenscyclus van een kledingstuk: van productie tot het moment dat we het de deur uit doen. In de rubriek 'What's better?' van radioprogramma Living Planet geeft milleuwetenschapper Laura Scherer antwoord op de vraag: Wat is beter, kleding van katoen of van polyester?

Katoen is beter, zeggen de mensen op straat. Waarom? 'Omdat het natuurlijk is, beter voor de huid, omdat het afbreekbaar is.' Wel worden er al wat kanttekeningen geplaatst. 'Het ligt eraan of het gerecyled polyester is, en hoe de katoen geproduceerd is. Gebeurt dat bijvoorbeeld biologisch?

Samen met de Finse onderzoekster Susanne Horn en Klimaat en Strategie Directeur van Textile Exchange Beth Jensen, probeert Scherer de vraag te beantwoorden.

Luister het hele fragment op DW.com: Living Planet: What's better cotton or polyester clothing?

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.