Universiteit Leiden

nl en

Leo Lucassen in NRC over de ‘noodzaak van links beleid na rapport bevolkingsgroei’

In januari verscheen het rapport van de Staatscommissie Demografische Ontwikkelingen 2050. Dit rapport constateert dat immigratie onontkoombaar is, maar dat het ook niet helpt tegen vergrijzing. Hoogleraar Leo Lucassen schreef erover voor NRC.

Alleen bij een (centrum)links kabinet hebben de adviezen van de commissie een kans van slagen, zo stelt Lucassen. Centrum-links adviseert namelijk asielzoekers en statushouders beter te laten integreren en sociale ongelijkheid terug te dringen.

Dit zijn echter geen speerpunten bij de partijen die momenteel een meerderheid vormen in het parlement. Kijk bijvoorbeeld naar Ter Apel, dat volgens Lucassen tekenend is voor de onwil om asielzoekers en statushouders snel te integreren en aan het werk te krijgen.

Meer weten?

Lees hier het hele artikel.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.