Universiteit Leiden

nl en

Maarten Schrama in Focus over landbouw op veengrond

Wat voor soorten landbouw kun je bedrijven op natte veengrond? Daarover vertelt bioloog Maarten Schrama in het tv-programma Focus van de NTR. Schrama is werkzaam bij het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden en doet in zijn Polderlab onderzoek naar nieuwe manieren van landbouw.

‘Het grootste gebrek op het moment is het gebrek aan goede ideeën’, aldus Schrama in de uitzending. Vandaar dat Schrama en collega-onderzoekers alternatieven uitproberen voor de huidige landbouw. En dat is hard nodig. Veel landbouwgebieden liggen onder de zeespiegel en door de huidige methoden daalt de bodem alleen maar.

Op de grond van Land van Ons is hij op zoek naar manieren van landbouw die de bodem weer laten stijgen. Zo telen ze in het Polderlab bij Oud-Ade cranberries en zelfs rijst.

Bekijk de uitzending voor het hele verhaal over veen als onzichtbare klimaatbom en ‘plantaardige alternatieve voor koeien’. (Maarten is te zien vanaf minuut 24).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.